LEDARSKAPSTRÄNING UTBILDNINGAR FÖRELÄSNINGAR BLOGG OM OSS
21 januari, 2019

En myt om ledarskap

Idag satt jag brevid en kvinna och åt lunch på en nätverksträff. Jag berättar att jag arbetar som konsult i yttre och inre ledarskap. Av samtalet och hennes följdfrågor förstår jag, att i ordet ledarskap tänker hon att jag lär andra att styra och ställa med folk. Att jag lär chefer att säga till andra vad dom ska göra på ett snyggt sätt.

På sätt och vis rätt.
Det är rätt många som tänker så men jag tycker det är synd, för det skapar knepiga förväntningar både från arbetstagaren som förväntar sig att bli bossad med och chefen som kanske mot sin vilja ska/måste uppfylla den förväntningen.

Jag förklarade då min syn på ledarskap. Att det handlar om relationer som vi bygger upp med våra medarbetare. Att det handlar om medkänsla och tajming. Samtidigt som det finns måluppfyllelse, integritet, fokus och ensamhet inbyggt i uppgiften också.

Ledarrollen är bra om ledaren själv har koll på. Men den blir ännu bättre om medarbetaren också har det. Det skulle förhindra många missförstånd.

Ledare/chefer är precis som vi andra. De har fördelar och nackdelar. De känner sig osäkra och har höga förväntningar på sig själva och från sin omgivning.
Det är dags att vi ser våra ledare mer som en i gänget. En roll som är nödvändig. Lika nödvändig som alla andra medarbetare.

✎ MER FRÅN HENRIK

Okategoriserade