LEDARSKAPSTRÄNING UTBILDNINGAR FÖRELÄSNINGAR BLOGG OM OSS
1 augusti, 2019

Service är allt!!

Pariservåfflor

Jag går in på Sveas café i tisdags em. Tänkte bara sticka in snabbt och få lite högre blodsocker, jag hade ätit en ganska liten frukost och lunch så något sött på vägen skulle vara bra för att hålla igång.
Jag är konditorson och blev glatt överraskad när jag ser att bl a de klassiska parisarna fanns i disken. Jag har inte sett dom i ett konditori sedan jag var barn och synen gjorde mig både lycklig och nostalgisk.
Jag sa detta till den välbyggde konditorn samtidigt som jag beställde en liten toscakaka to go. Han log vänligt och sa att
– ”Så ska det vara på Sveas konditori.” han fortsätter:
– ”Vad stiligt klädd du är, jobbar du på bank?”
Jag svarar lite förläget att jag arbetar som ledarskapstränare och ibland har kostym på mig, men att jag egentligen inte trivs så bra i kavaj.
Han skrattar och slår in tosckakakan i en påse och i kassan. När jag vänder ner blicken ser jag….

Jag älskar sånt här! I min mening är det sånt här som kan rädda världen! Jag blir ännu gladare och ler brett när jag betalar, tackar för det trevliga mötet och går ut.

När jag kommer till bilen bestämmer jag mig för att det här måste spridas. En man med det hjärtat och med den härliga personligheten får inte gå obemärkt förbi.

Jag går tillbaka och ber att få ta några bilder, för att jag samlar på bra exempel på god service.
Han skiner upp och frågar om jag har familj. För i så fall vill han ge oss alla en valfri fralla var bara för att jag har varit så trevlig och vänlig.

Jag går ut med två färska frallor med ostgratinering och en känsla av samhörighet och genuin glädje inom mig.
Mötet varade i 2 minuter, men vägen tillbaka till Sveas Konditori i Örebro kommer jag alltid att minnas.

✎ MER FRÅN HENRIK

Okategoriserade